İki tane boyun alıyoruz, kuzu boynu oluyor, bir tencereye su dolduruyoruz, boyunları yıkayıp tencereye atıyoruz, pişiriyoruz. Tadarak bakıyoruz piştiler mi diye.
Tenceredeki suyun içine yine su ekliyoruz, bir litre kadar. Bir büyük patatesi temizleyip içine atıyoruz, bir havuç koyuyoruz. Bir avuç pirinci yıkayıp atıyoruz içine.
Çiçek yağı, tuz, pul biber ekliyoruz. Kaynıyor, pişiyor, yaklaşık bir saat. Havuca bakıp anlıyoruz piştiğini. En geç o pişiyor çünkü.
Piştikten sonra boyunları ister bütün bırakıyoruz istersek pinçik pinçik parçalıyoruz.
Sonra da kaselere koyup istersek içine limon sıkıyoruz ve bir de karabiber.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder